Skip to main content
De wadden zijn toch wel de ideale plek om eens heerlijk uit te waaien en het ultieme vakantiegevoel in eigen land te ervaren.

Periode: 3 nachten (oktober)
Verblijf: Hotel Dolores 

Highlights

Hollum, Ballum, Nes en Buren

Misschien wel een van de meest geliefde Waddeneilanden, met haar brede stranden en talloze wandelroutes door de duinen en bossen. En je kunt er heerlijk rondfietsen.

Op Ameland zijn vier gezellige dorpjes: Hollum, Ballum, Nes en Buren. Hier vind je dan ook de leukste restaurantjes en slaapplekken. Voor ieder seizoen is Ameland geschikt. Uitwaaien en het ultieme eilandgevoel vind je hier.

Eindeloze stranden

Strandwandelingen maken, heerlijk! Ameland staat bekend om de prachtige brede zandstranden langs de hele Noordzeekust. Loop op diverse plekken het strand op en je kunt eindeloos wandelen.

Fietsen

Niets zo fijn als een Waddeneiland per fiets verkennen. Zigzaggend over smalle schelpenpaadjes kun je het hele eiland over. Een mooie fietstocht is om vanuit Hollum naar ‘t Oerd fietsen, een prachtig natuurgebied. Maar ook zigzaggend door de karakteristieke dorpjes van Ameland. Fietsen kun je op diverse plekken huren, wij vonden Fietsverhuur Nobel heel fijn.

’t Oerd

Ga absoluut Oostwaarts op het eiland, naar het natuurgebied ’t Oerd. Dit is het meest authentieke stukje Ameland. Je kunt je fiets parkeren op het eindpunt van het fietspad. Beklim de hoogste duin van Ameland: Oerdblinkert. Met een prachtig uitzicht over het Westelijk deel van Ameland. Vanaf het uitkijk punt start een mooie wandelroute dwars door ’t Oerd, een bijzonder natuur- en broedgebied.
De route duurt ongeveer 5 kwartier á 1,5 uur.

Beklim de vuurtoren

Beklim de 55 meter hoge Vuurtoren van Ameland. Met zijn fel rode strepen en lichtbundels zie je vanuit vrijwel iedere plek op Ameland deze vuurturen. Na 236 treden (er is geen lift) kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Wij beklommen de vuurtoren in de avond met flinke windstoten, behoorlijk spannend. Maar een prachtige ervaring. De entree voor de vuurtoren is € 5,25 per persoon. Je kunt online reserveren of aan de kassa kopen. Let op! In verband met corona wordt aangeraden om van te voren te reserveren.

Eten & Drinken

Bezoek een van de strandpaviljoens

*tijdens ons bezoek was de horeca dicht i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus. Wel hadden deze restaurantjes allemaal afhaal mogelijkheden.

Er zijn vier strandtenten op Ameland, ’t Strandhuys (vlakbij Buren), Sjoerd (Nes), Standpalviljoen Ballum en The Sunset bij Hollum. The Sunset is absoluut het meest populair vanwege de ligging en jawel de zonsondergang!

Lunch, borrel, diner en koffie

De lekkerste koffie in Hollum vind je bij LEKKER, ze hebben ook ijsjes. Dineren in Nes doe je bij Zee van Tijd of RIXT. Bij Stranders in Buren vind je heerlijke vis en de beste biertjes drink je bij Amelander Bierbrouwerij of slijterij Nobel.

In Hollum kun je goede pizza’s afhalen bij Il Vulcano of borrelen bij De Griffel.

Vervoer & praktische tips

Vanaf Holwerd gaat de veerboot naar Ameland, die er circa 50 minuten over doet. Er vaart ook een speedferry, deze is in 20 minuten aan de overkant.
Voor je overtocht dien je een ticket te kopen, dit kan online.

Je kunt ervoor kiezen om een vervoersmiddel mee te nemen (fiets, auto, o.i.d.), maar je kunt ook je auto gemakkelijk parkeren bij P1 (of P2 als het druk is). Vanuit P1 loop je zo de terminal in en je betaalt 5,50 per dag om daar te parkeren. Vanuit P2 gaat er een pendelbus naar de terminal.

Tip: zoek je een toffe of bijzondere plek? Zoek dan een van de bovengenoemde hotspots op op Instagram en kijk of het je aanspreekt! Of bekijk onze stories van Ameland op @travelgingers

Leave a Reply