Skip to main content

Als je naar een hippe stad wil met voldoende te doen, ga dan absoluut naar Berlijn. Want wat is dit een toffe stad! En ga gerust nog een paar keer, want de stad ontwikkelt zich razendsnel.

Periode: 3 nachten (mei)

Verblijf: AirBnB

Highlights

Berlijn is een stad waar je heel veel kan zien door gewoon rond te lopen. We zullen hier naast de bekende highlights, de juist wat minder bekende hightlights tippen!

Mitte 

Stadsstrand Mitte is heerlijk! Ga bij voorkeur op een avondje lekker zitten met een biertje en geniet van de sfeer, de muziek en de mensen die spontaan gaan dansen.

Tempelhof – Park

Relaxen op een voormalig vliegveld! Tempelhof is makkelijk te bereiken met de metro óf huur een fiets. Alles komt voorbij; voetbal, frisbee, skaten, rolschaatsen, fietsen, vliegeren, dat alles op de voormalige landingsbanen. Zeker een bezoekje waard als je in Berlijn bent.

Bezoek een concert

Een echte Berlijn ervaring met de locals, ervaar je zodra je naar een concert gaat.
Wij bezochten The Lumineers in Admiralspalast. Een fantastische ervaring en zo anders dan bij ons thuis tijdens een concert.

Eten & Drinken

Ontbijt, Koffie & Lunch

In Berlijn zijn echt talloze leuke tentjes om te ontbijten, lunchen of een koffie te drinken. Absolute favoriet was House of Small Wonder, alleen de entree was al geweldig. Een gezonde kaart en fijne service.

East Side Gallery & YAAM

Een strandbar met een Caribische vibe, met je voetjes in het zand, aan de Spree. Perfect om een middagje te spenderen nadat je de prachtige East Side Gallery hebt bekeken. Er staan ook een aantal foodtrucks, er is live muziek en vooral een hele chille sfeer.

Secret Diner

Net als in andere steden in Europa heb je in Berlijn ook verstopte restaurantjes zitten. Wij zijn naar Cookies Cream geweest, een hier-moet-je-geweest-zijn restaurant. Het is wel even zoeken je hebt namelijk het gevoel dat je ergens in een achterafstraatje loopt. Dan zie je een gigantische kroonluchter en dan vermoed je al: hier is iets! In deze oude club zit een vegetarisch restaurant met heerlijke gerechten, let op: het is heel populair en (bijna) altijd vol.

Vervoer & praktische tips

Het metro netwerk in Berlijn is heel erg goed, snel en makkelijk. Ook vanaf de luchthaven ben je zo in het centrum met de metro. Er zijn losse tickets verkrijgbaar maar ook dagtickets.

Gebruik een offline map (bijv. Maps.me of Ulmom Pro) en ‘pin’ daarin alles vast wat je wilt gaan zien. Zo maken probeer ik altijd een overzicht te krijgen van wat waar is en daardoor te kijken wat je gemakkelijk kan bezoeken.

Leave a Reply