Skip to main content
Antwerpen, zo dichtbij en daarom zo’n fantastische leuke stad voor een weekendje weg!  Het was al even geleden dat wij in Antwerpen waren geweest, maar de stad blijft enorm leuk en is zo hip geworden. De leukte tentjes en winkeltjes schieten uit de grond. Wij waren dus blij verrast!

Periode: 1 nacht (maart)

Highlights

Centraal Station & De Meir

Toch altijd mooi om even te bezoeken, dit station doet altijd een beetje denken aan Parijs. Leuk als je toch met de trein gaat om dit even mee te pakken. Vanuit het station loop je naar de bekendste winkelstraat van Antwerpen, de Meir. Als je al vaker in Antwerpen bent geweest sla je deze straat meestal over (tenminste, wij wel). De zijstraatjes daarentegen van de Meir worden steeds vaker gevuld met boetiekst en kleinere winkeltjes.

MAS – Museum Aan de Stroom

Het MAS is een van de mooiste en opvallendste gebouwen van Antwerpen. Je vindt dit museum in de hippe wijk ’t Eilandje in Antwerpen-Noord. In deze buurt zijn overigens heel veel leuke hotspots (onderin de blog meer hierover).

Je kunt het dak (gratis!) bezoeken en hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over de stad. Terwijl je met de vele roltrappen naar boven gaat zie je al toffe kunstwerken en foto’s hangen. In het museum zelf zijn op elke verdieping zalen met steeds wisselende exposities.

Vlakbij MAS zit ook het Felix Pakhuis, hier kun je lekker eten maar ook gewoon even doorheen lopen natuurlijk.

Leukste wijk: Het Zuid

Favoriete plek van ons tijdens dit weekendje weg was toch wel de wijk Het Zuid. Deze wijk staat bekend om zijn leuke restaurantjes, fancy kroegen, musea en heel veel concept stores.

Als je vanaf de parkeerplaats (zie onderaan deze blog) richting het centrum loopt, loop je door Het Zuid. Laat je verwonderen door de leuke, soms ook gekke winkeltjes en geniet van de hippe hotspots onderweg.

Vlaeykensgang

Zo’n typisch klein verborgen straatje achter de Grote Markt. Typ dit gangetje in op Google Maps en je kunt even verdwalen in dit schattige fotogenieke straatje.

Eten & Drinken

Ontbijt, lunch of taartjes! (én koffie)

Bij aankomst in Antwerpen is het natuurlijk fijn om te beginnen met lekkere koffie en lunch (of ontbijt). Wij kwamen bij Kaffeenini, een super hippe tent met fietsen aan de muur, grappige lampjes en genoeg zitplekken. Deze hotspot bevindt zich in het zuiden van Antwerpen. Je hebt hier talloze keuze uit bagels en nog veel meer, de taartjes zagen er ook heerlijk uit! Ze hebben overigens ook een heel tof terras buiten voor in de zomer.

Ontbijten kan ook goed bij Tinsel, een klein hip tentje in het zuiden van de stad. Ze hebben ook vaak een aantal ‘specials’ die niet op de kaart staan, die zijn ook erg lekker. Taart eten doe je vlakbij de schouwburg van Antwerpen, namelijk: Barnini. De carrot cake is fantastisch!

Diner

Vlakbij ’t Eilandje en MAS zit het restaurantje Otomat. Zij nemen geen reserveringen aan, maar het is het waard om even te wachten aan de bar met huisgemaakte ijsthee. Dit is misschien wel de hipste spot waar we ooit pizza hebben gegeten, je hebt in de basis 2 keuzes namelijk: Otomat of NoTomate, oftewel de ‘basis’ van je pizza met of zonder tomaat. Verder zijn er allemaal heerlijke soorten en alles is om te delen en komt dus in het midden van je tafel te staan. Tip: houd een plekje over voor de chocolade-aardbei-dessert pizza!

Vrienden van ons wilden ook graag naar De Arme Duvel om stoofvlees te eten, dit schijnt dé plek te zijn in Antwerpen voor die gerecht. Maar helaas was dit restaurantje al helemaal vol.

Speciaal bier en kroegjes

Je bent in België, dus dan ga je opzoek naar lekkere speciaal biertjes. Leuk om bijvoorbeeld aan het einde van de middag naar Billie’s Bier Kafetaria te gaan en een proeverij te doen. Je kunt dan diverse bieren van de tap kiezen om te proeven en krijgt daar uiteraard uitleg bij. In de wijk ’t Eilandje vonden wij de gloednieuwe hotspot Dr. Beer Bar & Shop. Een relatief klein, tentje met heerlijke (bio) wijn en heel veel speciaal bier. Heerlijk om te borrelen met een borrelplank met producten uit de streek.

Als je een avondje spelletjes wilt doen en nog een drankje ga dan absoluut langs bij De Muze in het centrum van de stad, dit is vanaf de buitenkant gewoon een kroegje, maar heeft heel veel verdiepingen en nisjes én live jazzmuziek! Gegarandeerd een leuke avond dus!  En sluit je (stap)avond af met Vlaamse friet!

Vervoer & praktische tips

Wij wonen in Utrecht en vanuit daar rijd je zo naar Antwerpen in zo’n 5 kwartier.

Gebruik een offline map (bijv. Maps.me of Ulmom Pro) en ‘pin’ daarin alles vast wat je wilt gaan zien. Zo maken probeer ik altijd een overzicht te krijgen van wat waar is en daardoor te kijken wat je gemakkelijk kan bezoeken.

Tip: zoek je een leuk koffietentje? Zoek dan een van de bovengenoemde hotspots op op Instagram en kijk of het je aanspreekt! Of bekijk onze stories van Antwerpen op @travelgingers

Leave a Reply