Skip to main content

4x Bijzonder overnachten in Nederland

Bij veel mensen staat het bovenaan de bucketlist, zo’n bijzondere overnachtig op een bijzondere plek. Dit kan zijn op een vlot, in een Yurt of met een campervan. En dit alles in ons eigen land!
Nederland

1) Slapen op een vlot

Bootliefhebbers en kampeerders opgelet: dit vlot is een boot én slaapplaats in één. Een unieke ervaring in de prachtige natuur van Waterland. Een kampeervlot met alle benodigde kampeerspullen aan boord en een elektrische motor.

Overdag vaar je door Waterland, door prachtige natuur en schattige dorpjes, op diverse locaties kun je zelfs eten en drinken afhalen. En in de avond gooi je je anker uit, klap je je tent uit en geniet je van een prachtige zonsondergang en een prachtige sterrenhemel.

2) Knus slapen in een Yurt

Je hebt ze vast weleens gezien, zo’n ronde tent: de Yurt. Een van oorsprong Mongoolse tent en de laatste tijd steeds populairder. Deze nomadentent ziet er prachtig authentiek uit, met de bijzondere ronde vorm. Van binnen is een indrukwekkende constructie te zien, het een oase van rust en comfort. Boven in het dak is een groot rond raam, waar je ’s nachts de sterren kunt zien en overdag zonlicht door naar binnen komt. Een manier om heel bijzonder te kamperen!

Onze yurt bevond zich in Sellingen (Groningen) en lag in het Dal van de Ruiten A. Daar zijn twee prachtige natuurgebieden; het Liefstinghsbroek en het Metbroekbos. Je kunt er heerlijk wandelen of bijvoorbeeld kanoën over de rivier de Ruiten A.

3) Roadtrip met een campervan

Wij maakten een roadtrip maken door Duitsland, Luxemburg en België in een mini campervan. En ja, natuurlijk stond het bij ons ook op de bucketlist! En ja, we kunnen concluderen, dit moet je gewoon een keer gedaan hebben. Koop een baguette, een blok kaas en rij de camper een zij weg in en geniet van de stilte van de natuur, de zon en de vrijheid. Alleen dan snap je de slogan ‘’Home is where you park it’’.

Klik hier voor alles over onze camper roadtrip.

4) Kamperen op een mini camping in Fryslân

Kamperen doen wij al jaren, maar dit plekje in Friesland vonden we te leuk om niet met jullie te delen. Een mini camping met maar 7 plekjes in Ravenswoud.
Omdat je in het natuurgebied Fochteloërveen bent kun je fantastisch wandelen, fietsen maar ook SUP’en (via de camping). Op de camping (tevens hebben ze ook B&B kamers) bieden ze yogalessen aan en kun je mee naar de pluktuin.

Ook fiets je zo naar Veenhuizen waar je de brouwerij van Maallust kunt bezoeken. Deze bevindt zich in de voormalige gevangenis van Veenhuizen. Een bijzonder bezoek dus!

5) Relaxen in een Tiny House 

Op het randje bij de Hoge Veluwe vlakbij Hoenderloo liggen de Cuber Suites. Een fantastische uitvalsbasis om heerlijk te ontspannen in een luxe Tiny House.

Ze halen hierbij buiten naar binnen, dat zie je terug aan de grote hoeveelheid ramen, douchen onder de sterrenhemel en de enorme schuifdeuren. De Veluwe, je zit er middenin. Daarnaast kunt je met een speciale app heel gemakkelijk zelf inchecken. Maar ook het licht, de zonnewering bedienen.
Vanuit het huisje loop je in nog geen 100 meter al diverse mooie wandelroutes.

Klein detail: wij gingen hier 2 nachtjes naartoe in de voorjaarsvakantie met onze dochter Pomme van 10 maanden. Dat ging enorm goed, dus een dikke tip voor jonge ouders die zoeken naar een fijn plekje om erop uit te gaan.

Praktische tips!

Nieuwsgierig?

Zoek dan een van de bovengenoemde bijzondere plekjes op via onze socials  @travelgingers

En kijk of het je aanspreekt!

Leave a Reply