Skip to main content

De leukste koffie, taart, lunch en diner hotspots in Utrecht. Dit zijn dé plekken waar je een keer geweest moet zijn!

17x leukste koffietentjes Utrecht

KEEK (Twijnstraat 23)

In de leukste winkelstraat van Utrecht vind je KEEK, heerlijke koffie (en taart!). Voor in een aantal leuke zitjes (aan het raam) maar ook achterin KEEK kun je heerlijk plaatsnemen. Vergeet ook niet een lekker taartje te bestellen.

Rabarber (Zadelstraat 20)

In de Zadelstraat zit Rabarber, een heel klein schattig koffietentje (wederom met heerlijke taartjes). De koffie is heerlijk en wordt uitgeserveerd in schattige antieke kopjes. Een heerlijk knusse plek!

BROEI (Oosterkade 24)

Een superfijne koffietent met allerlei verschillende plekjes om te zitten en in het voorjaar/zomer een heerlijk terras. Veel planten en vanuit de zaak kijk je de keuken in. Je kunt hier overigens ook heel goed lunchen en/of dineren. Alles is homemade en vegetarisch.

30 ML (Vredenburg)

In de het centrum, vind je in de Zadelstraat 30ML met uitstekende koffie.
Ook hebben ze een lekkere lunchkaart. 

BlackBird Coffee & Vintage (Oudegracht 222)

Blackbird zit aan de mooie Oudegracht en is helemaal hip. Het is een heel klein smal koffietentje, met heerlijke koffie. En leuke sidenote: je kunt echt bijna alles wat je ziet kopen: vintage meubelen, fietsen en boeken etcetera.

Koffie Leute Brauhaus (Westerkade 30)

Zin in huiskamer koffie? Ga dan zeker naar Koffie Leute, een aantal vintage banken, stoelen staan voor je klaar. Ook kun je er lekker werken. Een heerlijke plek, met personeel met echt verstand van koffie. Tip: ga in het voorjaar aan het einde van de ochtend lekker in het semi-binnen terras zitten. Uit de wind in het zonnetje met een goede bak koffie.

Café Elize (Mariaplaats 44)

Midden in het centrum op de Mariaplaats vind je Elize, een heel klein hotspotje met een mooi terras. Een perfecte plek voor een kopje koffie en een stuk taart!

Talud 9 (Donkere Gaard 9)

Midden in het centrum op de Mariaplaats vind je Elize, een heel klein hotspotje met een mooi terras. Een perfecte plek voor een kopje koffie en een stuk taart!

District (Jan van Scorelstraat 1)

Wat verder buiten het centrum vind je District een mooi koffietentje, een hele huiselijke plek. Ook zit er een bakkerijtje in gevestigd, dus proef daar ook vooral van. ’s Zomers hebben ze voor de deur een gezellig terrasje.

Nordcapp Coffee (Europalaan 2B)

Nog nooit waren wij zo blij met onze ‘latte art’, man de barista’s van Nordcapp weten hoe dit moet. En dan ook nog eens overheerlijke koffie. Je kunt lekker binnen zitten, maar met mooi weer staan er zitjes buiten en kun je heerlijk van het zonnetje en je koffie genieten. Absolute aanrader!

Let op: in het weekend gesloten.

Black Brew Coffee (Willemstraat 55)

Zo’n tentje waarvan je vanaf minuut één weet dat je gezellig kunt zitten. De fantastische kopjes waren voor ons ook doorslaggevend. Een hele chille plek om een kopje koffie te drinken in het centrum.

Ohøj (Rijnlaan 27)

Nog zo’n klein pareltje buiten het centrum, Ohøj is een kleine hotspot met mooie marmeren tafeltjes en prachtige cappuccino’s. Een klein zaakje met maar een paar tafeltjes. Door de weeks is het erg rustig en in het weekend wat drukker dan normaal.

Deans (Korte Minrebroederstraat 13-15)

Nog zo’n favoriete in het midden van de stad. Deans, goede koffie, heerlijke taart én een fantastisch terras.

’t Koffieboontje (Oudegracht 92)

Een lekker huiselijk knus gevoel én heerlijke carrotcake, bananenbrood en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard dus. 

Rocking Chair (Willem van Noordstraat 88)

Net buiten het centrum, in Tuinwijk/Vogelenbuurt vind je deze fijne hotspot! Een knus, huiselijk plekje om een lekkere cappuccino te drinken. Ook een leuk zitje voor de deur, waar je in de lente heerlijk kunt zitten.

Koffie & Ik (Vleutenseweg 169)

Dé koffieplek van Lombok! Het is een lichte en ruimtelijke plek met behoorlijk wat plekjes. Werken is ook goed mogelijk hier en ook de taartjes zijn een aanrader.

Nog meer leuke koffie plekken? Bezoek dan ook:

  • Het Muzieklokaal
  • Karibu Café
  • CUPP
  • HOOI
  • ONZ
  • Kushiin

Leave a Reply