Skip to main content

6x Bijzondere wandelroutes vlakbij Utrecht

Inmiddels zitten we al een hele tijd thuis, iedereen wandelt ommetjes door de buurt en natuurgebieden vlakbij. Wij hebben onze favoriete wandelroutes rondom Utrecht hieronder uitgeschreven, mooi onder elkaar. Lekker overzichtelijk dus!
Nederland

1) Zeist & Driebergen

Een van de makkelijke en afwisselende routes die wij al vaker hebben gewandeld is bij Landgoed Heidestein en Bornia. Karakteristieke dennenbossen en uitgestrekte heidevelden vind je hier op de Utrechtse Heuvelrug.

Klik hier voor de route en praktische informatie.

2) Lage Vuursche

Bij Lage Vuursche starten diverse wandelpaden vanaf de parkeerplaats. Droom weg bij deze wandelingen over de Stulpse Heide. Er is een leuke horecagelegenheid Buiten in de Kuil om na afloop een drankje te nuttigen.

Klik hier voor de route en praktische informatie.

3) Leersum

Weet je nog hoe de stilte klinkt? Een mooie stille wandeling waar je je hoofd helemaal leeg wandelt doe je bij het Leersumse Veld.

Klik hier voor de route en praktische informatie.

4) Beerschoten

Op steenworp afstand van de Bilt liggen drie prachtige gebieden: landgoed Beerschoten, Houdringe en het Panbos. Prachtige tuinen, een parkbos, stuifduinen met oude lanen op het landgoed wisselen elkaar af. Een veelzijdige wandeling dus! Er zijn diverse routes te wandelen. Wij liepen de 11 km route.

Klik hier voor meer informatie.

5) Tienhoven

Een mooie veelzijdige route langs oer-Hollandse landschappen, met grote plassen, graslanden en veel zeldzame planten. Klik hier voor meer informatie.
Let op! Dit is een route die behoorlijk drassig is, dus trek goede schoenen aan.

6) Maarn

Wellicht heb je het weleens gezien, langs de A12 ligt de Zanderij Maarn. Een bijzondere plek waar je kunt wandelen rondom de Zanderij, maar ook door het bos van Stameren en langs het open veld. Om af te dalen naar de Zanderij dien je een hele steile lange trap af te gaan.
Deze route is ook te combineren met andere routes. Klik hier voor meer praktische informatie.

Praktische tips!

Nieuwsgierig?

Zoek dan een van de bovengenoemde bijzondere plekjes op via onze socials  @travelgingers

En kijk of het je aanspreekt!

Leave a Reply