Skip to main content
Bij veel mensen staat het bovenaan de bucketlist, roadtrippen met een minicamper busje. Rondreizen door de natuur, op een kleine camping staan en genieten van al het moois wat eigenlijk heel dichtbij is.
Wij mochten i.s.m. Kekke Campers een roadtrip maken door Duitsland, Luxemburg en België. En ja, natuurlijk stond het bij ons ook op de bucketlist! En ja, we kunnen concluderen, dit moet je gewoon een keer gedaan hebben.

Periode: 4 nachten (augustus)

Highlights

Roadtrip 

Op woensdag middag reden we weg uit Utrecht met de camper volgeladen en de navigatie ingesteld, vier uur rijden gaf de hij aan. Na een paar korte files in het Zuiden van Nederland achter de rug te hebben gehad konden we lekker doorrijden. Het gevoel wat ontstaat is pure vrijheid! Een vooruitzicht dat je helemaal niets hoeft, maar alles bij je hebt.

Zodra we via België, de grens van Duitsland overkwamen, veranderde het landschap zich in prachtige glooiende weilanden, tot beboste rotspartijen, het bewijs dat we in het buitenland zijn! Na vervolgens wat steden te hebben doorkruist kwamen we aan bij onze eerste kampeerplaats, Camping Landgut Girtenmühle tussen Britten en Losheim am See. Deze zelfvoorzienende ecologische natuurcamping is een paar jaar geleden opgezet door een aantal Amsterdamse vrienden die diegene die het moeilijk hebben willen helpen. Dit doen ze doormiddel van deze prachtige camping. De camping zelf is klein en knus met ruime plekken, die je overigens zelf mag uitzoeken. Er staan zelfs enkele trekkershutten in de vorm van grote wijnvaten waarin je kan overnachten. Tevens heeft de camping een kleine bar, ruim terras en iedere avond een kampvuur waar op gekookt wordt.

Wij hebben twee nachten op deze camping gestaan. We hebben zelf een mooie staanplek uitgekozen aan de rand van de camping, naast een kabbelend beekje waar we lekker wat privacy hadden. Er starten vanaf de camping tal van mooie wandelroutes door de omliggende natuur. Verder zit je in Duitsland, dus er zijn veel oude forten en kastelen in de buurt die je zou kunnen bezoeken.

Wij hebben wat dorpjes in de buurt bezocht en ‘s middags op mooie plekken in de buurt gegeten. De camping is omringt door heuvels en diepe dalen. Als je met de camper rond rijdt, zijn er tal van zij weggetjes waar je in kan rijden en kan gaan staan. Ook staan er in de toeristische gebieden in Saarland meerdere bordjes langs de kant van de weg waarop staat ‘’Schöne Aussicht’’, die je kan volgen en uitkomt bij een mooie view point met uitzicht over een stad, of dal. Vaak is er op deze uitzicht punten ook een prullenbak te vinden. Wij zijn vaak gestopt op deze punten om te lunchen of om te relaxen.

Belgische Ardennen

Na twee nachten te hebben doorgebracht in Saarland zijn we dwars door Luxemburg richting de Belgische Ardennen gereden, naar onze tweede camping in de provincie Luxemburg in België. We sliepen op de ecologische Camping Aux Source de Lescheret in Vaux-sur-Sûre, een piepklein dorpje met een paar huizen en boerderijen, 15 minuten rijden van Bastogne. Deze kleine natuurcamping ligt aan drie kleine bronmeertjes waarin je kunt zwemmen. De camping wordt gerund door een Nederlands stel dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft want ook deze camping is zelfvoorzienend. De camping heeft 49 plekken in het bos en rondom de meertjes. Vanuit deze plek zit je binnen een half uur rijden in het hart van de Belgische Ardennen waar alle outdoor sporten worden beoefend. Ook dit gebied heeft vele zijweggetjes waar je met de camper in kan rijden en kunt genieten van de mooiste vergezichten die de streek te beiden heeft. Koop een baguette, een blok kaas en rij de camper een zij weg in en geniet van de stilte van de natuur, de zon en de vrijheid. Alleen dan snap je de slogan ‘’Home is where you park it’’.

Wij zijn een middag gaan kajakken op het stuwmeer van de Ourthe, een snelstromende rivier in de Ardennen. De rivier stond helaas te laag en het stuwmeer was het alternatief. De omgeving is zo mooi dat je je niet beseft dat je maar op twee uur rijden afstand van Nederland bent.

Nadat we vier ochtenden wakker worden door het gefluit van vogels en de dennengeur zodra we de schuifdeur van de camper opengooien, komt aan al het moois een einde.

Onze conclusie van deze camper trip is een honderd procent dóén! Onze buurlanden hebben zo veel meer te bieden dan je misschien zou denken. Even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur midden in de bloeiende natuur brengt je weer even bij zinnen. Een camper biedt daar voor de perfecte oplossing. Je hebt de vrijheid waar je ook maar heen gaat omdat je simpelweg alles bij je hebt.

Kortingscode

Wij zijn erg blij dat we deze trip hebben kunnen doen, met de samenwerking met Kekke Campers. Wil jij in 2019 ook nog weg met een kekke camper? Bijvoorbeeld om de prachtige kleurveranderingen van de bossen te zien in de herfst? Dat kan. Wij mogen 10% korting weggeven voor de huur van een Kekke camper in 2019. Gebruik hiervoor de kortingscode: KEKKEKORTINGTG

Praktische tips 

> Neem een kleedje mee. Deze kun je gebruiken als je wilt gaan picknicken maar ook als extra warmte als het ‘s avonds of ‘s nachts koud is in het dal.

> Koop lampjes voor in de camper. Het geeft een leuk gezicht als je een korte snoer met leuke lampjes hebt en die in de camper hangt. Dit geeft ’s avonds een gezellige sfeer.

Neem niet alleen de grote snelwegen. Ga van A naar B via de kleinere wegen of kleine dorpjes. Als je alleen de grote snelwegen neemt, mis je de leuke zijweggetjes waar je in kan met de camper en kunt genieten van de rust of een mooi uitzicht.

Zoek een camping met ‘’vrije’’ plekken. Als je op een camping slaapt, zoek dan een camping met vrije plekken, dat houdt in dat je je eigen staanplek mag zoeken. Zo kan je je eigen top spot creëren.

> Neem een lange stroomkabel mee. Neem een stroomkabel mee van op z’n minst 10 meter lang. Vaak staan er op kleine groene campings met vrije plekken weinig stroompunten en het is zonde als je een toffe spot gevonden hebt dat je stroomkabel 3 meter te kort is……

Neem mee wat je mee wilt nemen. In tegenstelling tot backpacken kan je in een camper zo veel meenemen als je wilt want je hebt genoeg opbergruimte. De meeste campers zijn zo ingericht dat je onder de ruimte waarop je slaapt opbergruimte hebt voor een hoop spullen. Dus schroom niet om je alles mee te nemen wat je maar wilt.

One Comment

Leave a Reply