Skip to main content

Kopenhagen is tof, hip en móét gewoon op je lijstje staan! Daarom hier onze tips voor een aantal leuke dagen in Kopenhagen.

Periode: 3 nachten (april)

Verblijf: AirBnB in de wijk Christianshavn

Highlights

Christiana

Bezoek Christiana, een hippie dorpje in de wijk Christianshavn. Loop door Nyhavn, langs de kleine zeemeermin en Tivoli Garden, maar ga vooral naar de wijken eromheen. Want daar bevind je je meer tussen de locals en proef je de echte sfeer van de stad.

Nørrebro

De wijk Nørrebro was bij ons toch wel favoriet en dan met name het stuk waar ‘de streepjes’ weg ligt, Superkilen. Dit uitgestrekte stuk stadspark nodigt uit om te rennen, schommelen en om langs alle streetart te wandelen. Heerlijk om rond te lopen, de sfeer is fantastisch en overal zijn kinderen aan het spelen, zitten mensen op bankjes in het zonnetje.

Dagtrip: Malmö

Als je meerdere dagen in Kopenhagen bent is het zeer de moeite waard om een dagje als uitstap naar Malmö te gaan. Je koopt heel gemakkelijk een buskaartje en staat dan binnen een uurtje in Malmö (Zweden) aan de andere kant van de brug. Kaartjes zijn online te koop bij Nettbuss.se In Malmö zijn ook weer talloze leuke plekjes te vinden, conceptstores en natuurlijk hippe koffie tentjes en kun je fantastisch rondstruinen. Aan het einde van de dag pak je de bus weer terug.

Eten & Drinken

Foodhallen

Yes! Kopenhagen snapt het helemaal. Een oude papierfabriek omtoveren tot een gigantische foodhall, Papirøen. Aan de brug naar Christianshavn vindt je deze enorme foodhall. Hoewel deze plek zeer populair is, begreep ik wel dat Papirøen naar alle waarschijnlijkheid gesloopt zal worden.

Een andere plek om hapjes en drankjes te proberen is de Torvehallerne, ook een foodhall vol met lekkers.

>> Inmiddels is deze geweldige plek helaas gesloten!

Voor de beste burgers ga je naar Cock’s & Cows, met ook vegetarische burgers! En wij zijn er niet geweest maar hoorden dat Mother the place to be is voor een goede pizza.

Ontbijt, Koffie & Lunch

Niets zo leuk als nieuwe plekjes ontdekken om te ontbijten, koffie te drinken of te lunchen. Gelukkig stikt het in Kopenhagen hiervan! Bij deze onze favoriete plekjes van Kopenhagen.

Absolute must is Far’s Dreng, een klein tentje waar je wellicht moet wachten op een plekje. Het is zeer populair onder de locals.

Ook Cafe Taenk is een aanrader, hier krijg je een keuze menu en kun je 5 á 7 gerechtjes aankruisen. Van verse zalm, avocado tot wafels en roerei. En de koffie is heerlijk. Net als bij Atelier September.

Speciaal Biertjes

Na een middag ronddwalen door Kopenhagen is niets zo fijn als een speciaal biertje drinken op een speciale plek. In Nørrebro Brughuys kun je plaatsnemen in de klassieke brouwerij, heel industrieel ingericht en personeel wat veel kan vertellen over het bier. Wij zaten hier tussen de locals, wat erg gezellig was. Daarnaast is ook Mikkeler in de wijk Vesterbro een heel tof plekje, een stukje kleiner maar wel 20 speciaalbiertjes op de tap.

Vervoer & praktische tips

Vanaf het vliegveld van Kopenhagen pak je heel gemakkelijk de metro naar het centrum. Er zijn 2 maar twee metrolijnen, waarvan de M2 (gele lijn) gaat van het vliegveld naar het centrum en terug.

 

Kopenhagen is makkelijk te ontdekken te voet, maar nog makkelijker is om te gaan fietsen! Dus huur je fietsen bij bijvoorbeeld Luca’s Cykler. Maar let op! Op zondag zijn veel fietsenzaken dicht, dus check dit van te voren.


Gebruik een offline map (bijv. Maps.me of Ulmom Pro) en ‘pin’ daarin alles vast wat je wilt gaan zien. Zo maken probeer ik altijd een overzicht te krijgen van wat waar is en daardoor te kijken wat je gemakkelijk kan bezoeken.
Volg voor de leukste eettentjes @Copenhagenfood op Instagram.

Leave a Reply